|
Post by MeriLiis on Apr 2, 2006 18:01:36 GMT 1
mingine suvakalt lehelt lööd raamatu lahti ja.. mai tea.. 5 rida ja 5lause or sth
|
|
|
Post by inxu on Apr 2, 2006 18:28:07 GMT 1
"Enne kui midagi otsustad, räägi mõne tüdrukuga. Meil on vähemalt kuus brasiillast, saad täpselt teada, mida oodata." Maria tahtis öelda, et tal pole kellegi nõuandeid vaja ja et ta pole veel midagi otsustanud, kuid mees oli juba leti teise otsa läinud ja ta üksi jätnud, pakkumata isegi klaasikest vett.
Paulo Coelho "Üksteist minutit"
|
|
|
Post by mirru. on Apr 2, 2006 18:39:57 GMT 1
Coraline suunas lambi valguskiire üles,lae poole.Seal rippusid mingid karvutud,sültjad olevused.Tüdruk arvas,et kunagi võisid neil isegi näod olla,ja et kunagi võisid nad olla isegi koerad;ent ühelgi koeral pole ju tiibu nagu nahkhiirtel ja koerad ei suuda ämbliku või nahkhiire moodi pea alaspidi rippuda.
Neil Gaiman ,,Coraline''
|
|
|
Post by Mari-Liis on Apr 15, 2006 9:59:06 GMT 1
Lihastunde arendamiseks on kasulik visata erisuguse raskusega palle, näiteks vaheldumisi võrk-ja korvpalli. Viskama peab võimalikult mitmekesistes olukordades ja tingimustes, näiteks ainult kahe käega ülalt või nõrgema käega, mängus kaugelt või lähedalt, väljaku vasakust nurgast, loeb ainult vabaviske lauapõrkega, põrgatamiseta , või kui keegi alustab põrgatamist, peab ta ka viskama jne. Eriti olulised on visked kaitsemängijatega, alguses passiivse, hiljem eriti aktiivse vastutegevusega.
|
|
|
Post by inxu on Apr 15, 2006 16:03:28 GMT 1
Mida oli raske kindlaks teha, see oli sigade suhtumine Moosesse. Nad kõik kuulutasid põlgusega, et tema jutud Kristallsuhkru Mäest on valed, ja ometi lubasid nad tal farmi jääda, ilma et ta oleks tööd teinud, ning andsid talle veerand pinti õlut päevas. Kui Tüpsa kabi oli terveks saanud, murdis ta rohkem tööd teha kui kunagi varem.
George Orwell "Loomade Farm"
|
|
|
Post by eneli on Apr 15, 2006 19:03:54 GMT 1
Ta trampis rohu maha ja istus siis otse Anastassia Fjodorovna kõrvale, tundes ääretut väsimust.Lissitsõn vaatas kannatamatult kord Galuðko, kord naise poole. 'Kust te tulete ja kuhu lähete?'küsis ta, ajades õieli kõhna kaela ning jäädes paigale vastuse ootel..
Mingisugune 'Maa sool' (G.Markov)
|
|
|
Post by Jaana on Apr 16, 2006 11:43:50 GMT 1
Ta ütles, et meie armees oli tegelikult niisama palju lurjuseid kui natside hulgas. Mäletan, kuidas Allie temalt ükskord küsis, et kas sõjakogemused ei tule talle omamoodi kasuks, kuna ta on kirjanik, et see võib anda talle palju materjali ja puha. Vastuse asemel ta laskis Allie'l tuua tolle pesapallikinda ja küsis, et kes on parim luuletaja, Rupert Brooke või Emily Dickinson. ["Kuristik rukkis"] Ma polnudki avastanud, et siin on nii pikad laused
|
|
|
Post by Doris on Apr 16, 2006 12:10:35 GMT 1
"... Minu ema surmast saadik on ta teinud kõik, mis tema võimuses, et Charles ja mina end uues olukorras hästi tunneksime." "Mul on rõõm seda kuulda." "Ema oli äärmiselt intelligentne inimene."
J.D. Salinger "Üheksa juttu"
|
|
|
Post by spectacular on Apr 21, 2006 20:25:47 GMT 1
" ... Need olid püsivad asjad, neid ei saanud miski hävitada. Need olid mälestused, mis ei tee haiget. Nõnda leidsin ma seal oma unenäos, kui pilved katsid kinni kuu palge, - teades ise samal ajal nagu magajad enamasti, et ma näen und. ... "
Daphne du Maurier "Rebecca"
|
|
|
Post by Riin on Apr 30, 2006 12:13:40 GMT 1
Need olid mõeldud selleks, et demonstreerida võõrustaja rikkust ja heldust ning tava nägi ette, et tulevased potlatšid pidid olema veelgi heldemad. Tänapäeval sponsoreerivad paljud pärismaised hõimud selliseid sündmusi nagu pauvausid - suurejoonelisi rahvapidustusi, mille juurde kuuluvad traditsioonilised kostüümid, indiaani tantsud, laulud ja toidud. Sageli pühendatakse suur osa ajast ka lugude jutustamisele, kas vabamas või ametlikus vormis.
"Mütoloogiad kogu maailmast" ehk minu ajaloo referaadi materjali kogumik ;D
|
|
plaaster
Fänn.
?hel ilusal p?eval saan ma 10000000 postitust t?is ja ainult siis olen ma sama lahe kui adminid!
|
Post by plaaster on May 4, 2006 5:12:17 GMT 1
III veerandil tuleb ausuda pika ja lühikese hääliku kuulamisele sõnades.Töö aluseks on siin põhiliselt sõna tähendus.Lastele tuleb selgitada, kuidas vastvalt sellele, kas hääldame teatud hääälikut pikalt või lühikeselt.
Koolieelsest kasvatusest lasteasutuses:Emme tark raamat....!
|
|
|
Post by mirru. on May 4, 2006 16:38:38 GMT 1
Me ei julge vaadata üksteise poolegi.Oleme kõik süüdi.Süüdi selles,et me üksteist ei armasta.
H.Nõu ,,Pea suu!''
|
|
|
Post by Riin on May 5, 2006 16:07:54 GMT 1
Olen ise väga hästi teadlik, et katse ennast vabandada sellega, et mu edaspidinegi tee oli teatud määral ette määratud juba maha plaaniga, on väga nõrk vabandus. Ja ma näen selgesti lugeja umbusklikku naeratust. See on sama üleolevalt andestav kui Võipsi-ema naeratus, kui ma püüdsin seletada, et see oli kana, kes käis hernepeenra kallal ja jättis tühjas kaunad peenravahele maha.
Karl Ristikivi " Hingede öö"
|
|
|
Post by Jaana on May 5, 2006 19:44:08 GMT 1
Pärast paari valestarti taipasin, et peaksin alustama oma viimase mälestusega Andreast, ning kirjutades tundus mälu selginevat. Nägin mõttes ta tuba selle valgest organdiist voodikatte ja kroogeliste kardinatega. Mäletan väga selgelt vanamoodsat tualettlauda, mille ema nii hoolikalt antiikseks muutnud.
Mary Higgins Clark "Issi väike tüdruk"
|
|
|
Post by lovelycat on May 10, 2006 19:44:04 GMT 1
''Nüüd võib Alva su tagasi koju viia,''ütleb ta.''Või tahad äkki siia Madlikese seltsi jääda?''Madlikese on Liisbet selle suure veresaunaga päriselt unustanud. Astrid Lindgren ''Madlike ja Jaanikingu põnn''
|
|